Nieuwsberichten

Kerkenbeurs Zuid 2023 te Goes! Gratis toegang met code KB2023SIKN.

Op donderdag 30 maart 2023 ontvangen wij u graag in onze stand op de Kerkenbeurs te Goes! Tussen 10:00 uur en 17:00 uur is de Grote Kerk aan de Singelstraat 18 open voor Kerkenbeurs Zuid.

Gratis kaarten kunt u bestellen op de website van de beursorganisatie met behulp van onze kortingscode: KB2023SIKN. Hopelijk tot ziens op donderdag 30 maart 2023!

 

   

Kerkenbeurs 2022 gaat door! Gratis toegang met code KB2022KOM

Al enkele edities van de Kerkenbeurs zijn uitgesteld maar nu is het dan definitief: de Kerkenbeurs van 2022 gaat door!

Op dinsdag 17 mei 2022 en woensdag 18 mei 2022 bent u van harte welkom op onze stand op de Kerkenbeurs in  Expo Houten. Met code KB2022KOM kunt u gratis toegangskaarten bestellen. U kunt voor het bestellen van kaarten en voor meer informatie klikken op het logo van de beurs. Graag tot ziens!

   

Storing live beeld kijken - 17 oktober 2021

Vanmorgen was door een storing live meekijken met beeld niet mogelijk, audio-only was wel te beluisteren. Het uizenden vanuit de kerk naar het Kerkomroep-platform is wel goed verlopen, de uitzending is wel opgenomen en gepubliceerd als archief. Om 11:16 uur was de verstoring verholpen en konden de diensten weer via beeld gevolgd worden. 

Zowel de website Kerkomroep.nl als het streamen van beeld en geluid, voldoen aan de ICT-beveiligingsrichtlijnen van de NCSC. Daarin wordt o.a. voorgeschreven dat de verbinding tussen de server en de gebruiker op het Internet versleuteld wordt, ook als deze via een van de leveranciers van Kerkomroep verloopt. Voor de versleuteling wordt gebruik gemaakt van een certificaat en daar is vanmorgen een probleem opgetreden. Samen met de leverancier is dit probleem vanmorgen gevonden en direct opgelost. 

Excuses dat de mensen thuis de dienst niet live hebben kunnen zien.

 
   

Inbellen stopt per 1 oktober 2020 (maar de KWR blijft te gebruiken via een Internetverbinding!)

Per 1 oktober 2020 is het niet meer mogelijk om met een  telefoonlijn mee te luisteren met de kerk. Het inbelnetwerk wordt eind september 2020,  zoals reeds eerder aangekondigd tijdens Kerkbeheerdersdagen, definitief gestopt. De bij ons bekende contactpersonen van kerken die nog over luisteraars beschikken die nog gebruik maken van inbellen met een KWR (KerkWebRadio), hebben in de afgelopen periode hierover ook persoonlijk per e-mail bericht ontvangen om actie te kunnen ondernemen.

De KWR op zich blijft echter gewoon goed te gebruiken! U dient de KWR dan wel te koppelen met een Internetverbinding. Dat kan zijn via een verbinding die de luisteraar zelf al heeft (bijvoorbeeld op een verbinding van een Alles-in-één-pakket) of met een mobiele internetverbinding. Wilt u weten hoe? Stuurt u dan een bericht aan info@sikn.nl en wij informeren u verder. Op die manier kan de luisteraar ook ná 30 september 2020 gewoon de kerkdienst blijven volgen.

 

 
   

Kerkdiensten, Corona en Kerkomroep.

Op donderdag 12 maart 2020 heeft de Overheid in samenspraak met de RIVM aanvullende maatregelen getroffen om de uitbraak van het Coronavirus te beperken. Een van deze maatregelen betreft bijeenkomsten met meer dan 100 personen, geen doorgang te laten vinden. Dit zal ook consequenties hebben voor het houden van kerkdiensten en vieringen.

Met Kerkomroep beschikt u over een mogelijkheid om uw gemeente of parochie ook op afstand te bereiken.

Kerkomroep.nl heeft altijd een ruime overcapaciteit om op die manier een eventuele toename in kijkers en luisteraars op te kunnen vangen. Door de maatregelen die de Overheid opgelegd heeft, verwachten wij nu een zeer grote extra toename in aantallen kijkers en luisteraars. Wij zullen aanstaande zondag 15 maart 2020 met het team aanwezig zijn en de belasting van de systemen continu monitoren zodat wij de continuïteit en beschikbaarheid van de systemen zoveel als mogelijk kunnen waarborgen.

Wij zullen alles in het werk stellen alle luisteraars en kijkers van dienst te zijn maar in geval van zeer grote drukte, voorrang geven aan luisteraars boven de kijkers om daarmee zoveel mogelijk mensen thuis van dienst te kunnen zijn.

Dit zijn onvoorziene omstandigheden die door hun omvang veel zullen vergen van het platform. Het team zal aanstaande zondag haar uiterste best doen om alle mensen thuis de dienst of viering op afstand mee te laten beleven.

 
   

Opvolging maatregelen RIVM en Overheid:

Kerkenbeurs Noord gaat niet door.

De organisatie van de Kerkenbeurs Noord en Zuid heeft -  in opvolging van de maatregelen die de Overheid en het RIVM op donderdagmiddag 12 maart 2020 hebben afgekondigd - bericht dat de Kerkenbeurs Noord niet door zal gaan op vrijdag 20 maart 2020 en zaterdag 21 maart 2020.

Een eventuele nieuwe datum voor deze editie wordt later bekend gemaakt. Er is nog niet gesproken over eventuele maatregelen rondom Kerkenbeurs Zuid.

 
   

Update 12 maart 2020: Kerkenbeurs Noord is afgelast vanwege  maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus.

Bezoek ons tijdens Kerkenbeurs Noord óf Zuid.

Dit jaar kunt u ons weer bezoeken tijdens de Kerkenbeurs Noord of de Kerkenbeurs Zuid. Dit jaar worden de beurzen in andere plaatsen gehouden dan voorgaande edities van de Kerkenbeurs Noord & Zuid. In plaats van in Drachten en Breda, kunt u dit jaar terecht in Groningen en Goes. Welke locatie u ook kiest, wij ontvangen u graag.

De beurzen vinden plaats op de volgende momenten:

Editie Noord   (Groningen, Hanzeplaza)

  • vrijdag 20 maart 2020          van 13:00 uur tot 17:00 uur
  • zaterdag 21 maart 2020       van 10:00 uur tot 16:00 uur

Editie Zuid   (Goes, Grote Kerk)

  • vrijdag 3 april 2020               van 13:00 uur tot 17:00 uur
  • zaterdag 4 april 2020            van 10:00 uur tot 16:00 uur

Op de website kerkenbeurs.nl  treft u informatie aan over het beursprogramma wat u in Groningen of Goes kunt verwachten.  Gratis toegangskaarten kunt u bestellen via de website van de beurs door te klikken op de groene button “Bestel hier uw kaarten” en met behulp van onze actiecode   KBNZ2020SIKN

Tot ziens in het Hanzeplaza te Groningen of in de Grote Kerk te Goes!

   
Storing App en Website Kerkomroep.nl  

Zondag 16 februari 2020:

16:45 uur  Op dit moment is er een storing met de App en website van Kerkomroep.nl  Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

17:40 uur  De storing is opgelost. Kerkomroep.nl is weer bereikbaar en de kerkomroep-app is ook weer te gebruiken.

 
   
Storing App en Website Kerkomroep.nl  

zondag 9 februari 2020:

9:30 uur: Op dit moment is er een storing op Kerkomroep.nl en met de App. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

10:20 uur: De storing is opgelost. Kerkomroep.nl is weer bereikbaar en de kerkomroep-app is ook weer te gebruiken.

 
   

Kerkenbeurs Noord gemist? Bezoek Kerkenbeurs Zuid!

 

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart 2018 heeft de Kerkenbeurs Noord plaatsgevonden in Drachten. Met ruim 500 bezoekers was dit weer een geslaagde beurs. Veel kerken hebben wij kunnen informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van KerkTV en Kerkradio, met name op het gebied van KerkTV en Privacy, een zeer actueel onderwerp met het oog op de verscherpte privacywet die in mei 2018 van kracht wordt.

Heeft u geen gelegenheid gehad om de Kerkenbeurs Noord te bezoeken? U bent alsnog van harte welkom tijdens de Kerkenbeurs Zuid! De Kerkenbeurs Zuid vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 april aanstaande in de Grote Kerk te Breda. Met onze code KB2018SIKN kunt u gratis toeganskaarten bestellen via de website van de beurs,  www.kerkenbeurs.nl . Komt u op zaterdag, dan kunt u om 14:20 uur een presentatie van sIKN bijwonen "KerkTV en Privacy: Regels en Richtlijnen".

Graag tot ziens in Breda!

   

Nieuwe Kerkomroep-App voor HUMAX

 

De HUMAX TV+ H3 is een apparaat waarmee je van elke TV een SMART-TV kan maken. Dit apparaat bedoeld om de gebruiker op een eenvoudige manier digitale TV-kanalen aan te bieden. Onder andere Netflix en YouTube maar ook lokale zenders kunnen met behulp van de HUMAX TV+ H3 eenvoudig gevolgd worden.

De makers van HUMAX-apparatuur kregen steeds vaker de vraag of het volgen van de eigen kerkdienst via Kerkomroep.nl tot de mogelijkheden behoort. Voor hen was deze vraag niet standaard in te vullen en daarop is onze medewerking gevraagd.

Wij zijn dan ook trots om te kunnen vermelden dat er nu een speciale Kerkomroep-App is gelanceerd voor HUMAX-apparatuur!  

   
Kerk en Kijkers zijn blij met Kerk-TV!  

Waddinxveen - 30 december 2016. Deze week verschenen er op Omroep Zeeland twee reportages over Kerk-TV.

Zowel in de kerk als thuis zijn de mensen enthousiast over de mogelijkheden om vanuit de eigen kerk te kunnen uitzenden en de dienst thuis te kunnen volgen. Deze reportages willen wij u niet onthouden, kijkt u mee op Omroep Zeeland?

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ondanks mijn ziekte ben ik toch een beetje in de kerk"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trend in de kerk: thuis live meekijken.

 

   
   

Beurs Kerk & Gemeente (20 en 21 maart 2015)

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2015 treft u ons aan op de beurs Kerk & Gemeente in de jaarbeurs te Utrecht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.kerkengemeente.nl

Wilt u kaarten bestellen?  Gaat u dan naar de beurswebsite en klik vervolgens op de button “Registreer voor GRATIS toegang”. Als u gebruik maakt van de code KG15SIKN dan krijgt u gratis toegang!

Beurs Kerk & Gemeente (29 en 30 november 2013)

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november treft u ons aan op de beurs Kerk & Gemeente in de jaarbeurs te Utrecht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.kerkengemeente.nl

Wilt u kaarten bestellen? Klikt u dan op de button“Registreer voor GRATIS toegang”. U komt dan terecht op de website van de beurs, klikt u dan nogmaals op de button “Registreer voor GRATIS toegang” en vul uw gegevens in.

   

sIKN continueert inbellen voor 5 jaar!

 

WADDINXVEEN – 25 oktober 2012 – sIKN heeft een contract gesloten voor 5 jaar voor het inbellen door kerkradio-luisteraars. Luisteraars die luisteren via een inbelverbinding kunnen ook na 2012 naar hun kerk blijven luisteren!

Steeds meer leveranciers stoppen met inbeldiensten. Daar waar vroeger veel mensen via een inbelverbinding contact met het Internet zochten, zijn dat nu vaste internetverbindingen geworden (ADSL, kabel, glasvezel). De luisteraars naar kerktelefoon lijken nu de dupe te worden van deze ontwikkelingen.

Doordat leveranciers stoppen met inbeldiensten worden de luisteraars op kosten gejaagd als zij hun kerkdienst willen blijven volgen. sIKN is dan ook erg verheugd dat zij in samenwerking met CS Net via het betrouwbare netwerk van Tele2 de kerken en haar luisteraars nog vele jaren deze goedkope manier van luisteren kan aanbieden.

sIKN heeft oog voor iedereen die vanuit huis de kerkdiensten wil volgen. Van inbellen voor de luisteraar zonder Internet tot een app voor de luisteraar met een tabletPC.

 
   

Eerste App voor het live volgen van kerkdiensten nú beschikbaar!

 

Via de Iphone of Ipad een kerkdienst volgen, waar u ook bent in de wereld? sIKN heeft een app ontwikkeld waarmee u de kerk en dienst van uw keuze kunt beluisteren of bekijken.

Alle kerken die aangesloten zijn bij sIKN zijn door middel van deze app op een eenvoudige manier via Iphone of Ipad te volgen. Dit houdt in dat men een dienst live mee kan maken maar ook dat men een dienst op een later tijdstip (nogmaals) kan volgen via het archief.

Deze app is per omgaande gratis beschikbaar in de Apple App Store onder de categorie Lifestyle.

Bij het openen van de Kerkomroep-app verschijnt een menu waarvandaan men verder navigeert door de app. Men kan kiezen uit diverse zoekmogelijkheden zoals zoeken op provincie, plaats of specifiek op beelduitzendingen. De buttons zijn extra groot om de bediening eenvoudig te houden.

In het menu is tevens een button opgenomen “Mijn Kerken” waaronder elke gebruiker zijn of haar voorkeur kan plaatsen om op deze manier snel te navigeren.

Een app voor Android-apparatuur volgt in de herfst.

Kerkomroep App
   

Kerkbeheerdersdag goed bezocht

 

De kerkbeheerdersdag van zaterdag 3 maart jongstleden was weer een groot succes: ruim 200 enthousiaste bezoekers hebben wij mogen ontvangen in Bunnik! Tijdens deze dag is veel informatie verstrekt over de techniek en de gebruikte apparatuur. Naast het opdoen van een kennis en kunde tijdens de presentaties was deze dag weer een bijzonder goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

 

 


Disclaimer | Privacy | Copyright 2016 sIKN