Techniek

De zender voor de kerk, de settop-box om de kerk te kunnen zien, het centrale Kijk&Luister systeem en de ontvanger om de dienst te kunnen horen; alles wordt door sIKN geleverd. Een echt one-stop-shop model. De operationele partner van sIKN (DCT Net) zorgt dat alles geleverd wordt, dat alles werkt en als er vragen zijn, levert zij ook de ondersteuning aan de kerken. Kortom, voor alles kunt u bij sIKN terecht.

Kijken

Als een gemeentelid / parochiaan niet naar de kerk kan, ontstaat de meest persoonlijke verbinding wanneer kijken en luisteren mogelijk is. De meerwaarde van beelden is groot. Voorgangers en andere gemeenteleden zijn te zien en de beleving tijdens de dienst / viering komt beter over. Naar keuze kan er gewerkt worden met één camera of met een video-mixer die beelden van meer camera’s en presentaties kan afwisselen.

Luisteren

Kijken is een hele mooie oplossing maar kost ook wat. Er zal immers opname apparatuur (camera’s) aanwezig moeten zijn en bediend worden. Een geluidsinstallatie echter is wel altijd aanwezig in de kerk. En het eigen kerkgeluid, dat is juist wat een gemeentelid / parochiaan wil horen. Het geluid dat in de kerk via de geluidsinstallatie doorgegeven wordt aan de gemeenteleden/parochianen in de kerk, datzelfde geluid wordt doorgegeven aan het gemeentelid / de parochiaan thuis.

Zender in de kerk

Om de dienst vanuit de kerk te kunnen uitzenden, plaatsen we een zender in het kerkgebouw en indien nodig ook in bijgebouwen. Deze zender wordt aangesloten op de geluidsinstallatie en, indien aanwezig, op de video-installatie. Het signaal wordt omgezet naar een digitaal signaal (MP3 voor geluid en MPEG-4 voor beeld) en verzonden naar het centrale Kijk- & Luistersysteem systeem.

Ontvangers bij gemeentelid / parochiaan (kijken en/of luisteren)

Om te zorgen dat iemand thuis een kerkdienst kan volgen, kan gebruik gemaakt worden van eigen apparatuur zoals een tablet, smartphone of Laptop. Beschikt iemand niet over deze apparatuur dan kunt u desgewenst een kastje aanschaffen waarmee men de uitzending thuis kan volgen. Dat kan zijn voor alleen luisteren maar ook om een uitzending in beeld te volgen. Deze ontvangers zijn zo ontworpen dat zij zonder enig ander apparaat zelfstandig kunnen werken, de ontvanger wordt direct verbonden aan een (mobiele) Internetverbinding.


Disclaimer | Privacy | Copyright 2016 sIKN