Kijk- & Luistersysteem

De verbinding met het centrale Kijk- & Luistersysteem systeem kan gemaakt worden op 2 manieren:

Internet (beeld en geluid)

Heeft de kerk een internetverbinding (ADSL, glasvezel of kabelinternet) kan de zender daarop aangesloten worden. Zodra de zender gestart wordt, zal via de internetverbinding volledig automatisch contact gemaakt worden met het centrale Kijk- & Luistersysteem en wordt de uitzending gestart. Er is geen enkele menselijke actie nodig dan alleen het aanzetten van de zender.

Voor het uitzenden van alleen geluid is elke internetverbinding geschikt. Als ook beeld uitgezonden wordt, wordt een internetverbinding met een upload van 1 mbit/sec ten sterkste aanbevolen. Behalve de abonnementskosten voor de internetverbinding zullen er geen extra kosten voor de uitzending gelden.

ISDN (geluid)

Als de kerk alleen geluid uit wil zenden, kan gebruik gemaakt worden van een aanwezige ISDN-verbinding. Zodra de zender gestart wordt, zal via ISDN volledig automatisch verbinding gemaakt worden met het centrale Kijk- & Luistersysteem en wordt de uitzending gestart. Er is geen enkele menselijke actie nodig dan alleen het aanzetten van de zender.

Voor het gebruik van de telefoon worden gesprekskosten in rekening gebracht. Hierdoor wisselen de kosten per maand. (Indicatie: Elke zondag 2 uitzendingen van 1,5 uur geeft een telefoonrekening van minder dan € 7,00 per maand)

Kijk- & Luistersysteem

Voor het verzorgen van de uitzendingen is een centraal Kijk- & Luistersysteem ingericht. De zender in de kerk stuurt haar uitzending via het centrale systeem naar de kijkers en luisteraars.

De zender in de kerk meldt zich automatisch aan bij het Kijk- & Luistersysteem. Zodra de zender start met uitzenden wordt er ook direct een archief gemaakt. Deze archieven blijven een lange tijd bewaard en de kerk kan zelf instellen hoe lang en wat wel / niet bewaard moeten worden. Hierdoor zijn uw uitzendingen altijd veilig opgeslagen en optimaal toegankelijk voor u en uw luisteraars thuis of elders.

Kijk- & Luistersysteem

De uitzending wordt centraal direct toegankelijk gemaakt voor de kijkers en luisteraars. Zo kan elke kijker en luisteraar op zijn / haar eigen manier de dienst of viering volgen. De luisteraar die via een kabelaansluiting luistert, de kijker via zijn/haar PC of de luisteraar via telefonie, allen ontvangen zij geluid (en eventueel beeld) via het centrale Kijk- & Luistersysteem.


Disclaimer | Privacy | Copyright 2016 sIKN